Höstförkylningen anfaller

Har haft en dunkande huvudvärk sen igår kväll. Håller nog på att bli sjuk är jag rädd för, Matilda var ju riktigt förkyld när jag var där. Nu blir det till att sätta till alla huskurer jag kan för att försöka mota bort alla sjukdomar!

Idag vill jag slå ett slag för Facebooks förträfflighet, alla som läser det här vet ju säkert att det är en sjukt bra uppfinning men när en halvsyster som man inte har haft någon kontakt med på 20-25 år hittar en på Facebook så känns det lite extra förträffligt!

Nu ska de dö!

Efter 5 nätter hos mina föräldrar har jag lyckats samla på mig 24 st kliande loppbett. Oavsett tid på året så kommer jag aldrig undan när jag är där. Loppor älskar mig helt enkelt. När jag åkt därifrån får jag alltid slänga alla kläder jag haft med mig i tvätten så jag blir av med eländet. Tvättstuga imorgon med andra ord.

Voddlerskit

Hade fått en gratis hyrfilm från Voddler och tänkte titta på en ikväll. Fick ett meddelande om att uppgradera Adobe Air vilket jag gjorde. Efter att ha försökt få igång filmen i 45 minuter så får jag äntligen fram att jag inte skulle ha upppdaterat för den versionen är inte kompatibel med Voddler. Nähä. Bara att avinstallera och leta upp en gammal version och installera den istället. När jag har lyckats med det funkar det ändå inte så jag startar om datorn. Sen går det inte att komma in på Voddlers hemsida. Nere för underhåll och tillgänglig igen i morgon kl. 08:00. Det var den filmkvällen det.

Mekande

Förra veckan genomgick min bil besiktning. Det gick sådär... Väntat med tanke på att det är en hel del som inte har funkat sen jag köpte den. Insåg inte riktigt hur dyrt det är att ha bil, speciellt när det krånglar. Eftersom jag ändå var tvungen att åka ner till Värmland så passade det bra att brorsan fick laga alla fel. Det visade sig att jag inte behöver byta så mycket som jag trodde men han har istället hittat 2 nya fel... En av dem hittade han idag och som vanligt är det en beställningsvara som inte kommer förrän på tisdag. Så istället för att åka hem imorgon måste jag alltså vänta tills på tisdag. Urk!
Sitter nu på brorsans kontor medan han mekar. Jag har redan städat bilen invändigt så det finns inte så mycket annat att göra. Hans jobb har nämligen en stor hall som man kan köra in bilen i så han slipper laga utomhus. Därför är jag strandad här.

Mys

Ikväll blir det middag i Säffle hos bror med familj. Den här helgen innebär en hel del mysande med världens sötaste (så klart :)) brorsdotter Matilda.


Ny blogg

Halvt uttråkad som jag är har jag startat en ny blogg, titta gärna in:

Ut och res

Det går inte så bra med träningen just nu...

Min träning består av promenader och då och då en liten springtur. I förrgår hade jag bestämt att det var dags att bege sig ut och springa. När jag vaknar och tittar ut genom fönstret möts jag av det här:



Fruktansvärt isigt var det så att ge sig ut och springa var knappast aktuellt, då hade jag nog ramlat och brutit benet.
Inga problem tänkte jag, jag ska ju ner till Värmland i helgen och där har det inte kommit någon snö, det ligger längre söderut och omges av Vänern. Då ska jag springa. Jag kom hit igår, flera plusgrader och perfekt väder. Eftersom brorsan skulle fixa med bilen blev jag kvar i Säffle några timmar. Imorgon ska jag ut tänkte jag då. När jag vaknade såg det ut så här:



När jag kommer hem till Leksand ska jag köpa gymkort.

Bankbesök

Nu ska jag snart iväg till banken och skriva på papper för ett lån. Mitt första lån någonsin om man inte räknar csn! Jag är fr o m 1:a november stolt ägare av lägenheten i Solna. Bara att kolla upp vad jag behöver renovera och sen blir det försäljning någon gång framöver, förhoppningsvis med en skaplig förtjänst :D Känns väldigt bra!

Vuxenpoäng de luxe...?

I helgen hade vi parmiddag, det var vi och ett par till som bor i Falun och är kompisar med Emil. Det var en stolt sambo som välkomnade dem och han hävdar själv att han nu håller på att bli vuxen. För att ha en parmiddag med vin och TP innebär ju en ofantlig massa vuxenpoäng enligt honom... Nåja, trevligt var det i alla fall och förhoppningsvis inte sista gången.


Blaha

Var ute på en skön springrunda idag, var inte alls sugen först eftersom det blåste som bara den. Lite tugnt i motvind men annars gick det lysande :)
Sitter och är rätt så uttråkad just nu så egentligen är det nog ett uruselt tillfäll att sitta och blogga, det kommer ju liksom inte fram så mycket vettigt då. Tror jag sätter mig och läser en bok istället.

Bra initiativ!

Fick se det här klippet på Aftonbladet och konstaterar att det förmodligen är samma flygbolag som jag flög inrikes med på Filippinerna. När jag flög höll de i en musiktävling där man skulle gissa vilken låt de spelade. Även det var mycket uppskattat och en lite annorlunda upplevelse :)

Måndag igen

Då var helgen över för den här gången. Mina föräldrar har varit här och det har blivit besök på Rättviks marknad och fika i Rönnäs bl a.
Jag har inte kommit mig för att skriva in mig på AF än men borde verkligen göra det... Är inte speciellt imponerad a dem så det känns mest onödigt men jag behöver pengar. Gissa om det känns drygt att jag gick ur a-kassan för 3-4 år sen? De pengarna hade suttit fint med tanke på att jag tjänade rätt skapligt i Stockholm...
Håller på med ett litet sidoprojekt som förhoppningsvis kommer generera i alla fall lite (förhoppningsvis mycket...) pengar framöver och det borde jag också lägga lite extra tryck på. Det är så lätt att dagarna går och man inte får något gjort.
Nu ska jag gå ner och se om det finns någon tvättid idag!

Fredag=städdag

Idag kommer mina föräldrar på besök och ska stanna över helgen. Så nu ska jag städa! Har varit iväg med allt som skulle återvinnas - tidningar, kartonger, plast, glas... Mycket blev det! Men nu är det dammsugning och ev lite moppning som gäller.

RSS 2.0