Fredag morgon

När jag kom ut i köket satt Lina vid köksbordet och läste, hon tittade upp och skrattade åt minen jag fick när jag tittade ut genom fönstret. Det är ju inte ens november... Lite underhållande att sitta och titta på backen utanför när alla bilar som ska uppför verkar ha sommardäck =)



Så här blev håret...


Snö!!!

Idag kom den första snön, stora flingor som singlade ner utanför skolfönstret. ALLA tog fram sina mobiler för att fota och MMS:a (ja, jag också...). Tänk att man är så fascinerad av snö... Dessvärre smälte det bort på 30 minuter.
Mitt hår har precis intagit en röd färg, för en stund så glömde jag att det kommer en fotograf imorgon förmiddag för att ta kort på stugan och mig och Lina. Hoppas bara håret blir bra, det är fortfarande vått så jag har inte sett slutresultatet än. Foto bifogas i nästa inlägg. Kanske.

Vilket mörker

Är inte säker på att jag tycker om det här med tidsomställningen... Det är så sjukt mörkt här ute i bushen! Måste se till att skaffa lampa till cykeln, idag cyklade jag en skogsväg hem utan att se vägen framför mig. Lite halvläskigt.
Vi har fått i uppdrag att hålla en 8 minuter lång redovisning på engelska, jag ska ha min nästa vecka och har inte ens börjat min reserach. Ångest!

AJ!

Som om det inte var nog med att ett halsont från helvetet har invaderat min arma hals (väntar för övrigt på att VC ska ringa angående detta), så knakade det till i min nacke i morse och nu har jag dessutom nackspärr... Det är så tröttsamt så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Men som man säger, en olycka kommer sällan ensam.

Det är så härligt att plugga!

Till min stora förvåning så har jag upptäckt att det där med bloggande faktiskt är riktigt roligt...! Det blir ju som en liten dagbok på nätet.
Jag har nu inte tränat på nästan 2 veckor eftersom min förkylning vägrar ge sig. Känns inte alls bra... =(
Det börjar bli lite mer att göra i skolan nu och det känns jätteskönt. Har varit lite mycket ledig tid och man har känt sig lite lat. Har visserligen försökt läsa lite skolrelaterade böcker men det är ju inte samma sak som att vara på skolan och lära sig saker.
Jag och Lina hade tänkt att vi skulle åka till Paris och julhandla men nu verkar det som om vi får avvakta resandet eftersom ingen av oss vill missa några lektioner i skolan. Lite trist, men våra bonuspoäng räcker ju till nästa år också...=)


Vänner

Då börjar det alltså bli verklighet... Anna ska bli doktorshustru och flytta till Östersund. De var och tittade på hus i veckan och vilket hus sen, jättefint! Men Östersund...? Räcker det inte att mina vänner bor i Dublin, Malmö, Luleå och Reykjavik? Det känns inte helt ok att alla sprider ut sig på det här sättet. Ska jag säga...? Ja, jag håller mig i alla fall i Sveriges mittsektion. Men självklart är jag jätteglad för deras skull, så klart. Anna kommer passa som handen i handsken i Östersund bland alla fjälltoppar. Hon har dessutom lovat att det finns plats för gäster i huset.
Själv ska jag idag gå till en nyöppnad indisk affär här i Leksand. Öppet lördagar 11-14 så det är ju lite begränsade öppettider... Charmigt med landsbygden. Eller vad man nu kallar det här.

Nu är det snart helg igen...

Även om det har känts lite som helg hela veckan så ska det bli skönt. Har bara haft 2 lektioner och en föreläsning men också en del projektmöten och andra skolgrejer att jobba med.
Är nere i en svacka nu (har att göra med det motsatta könet så klart...) men förhoppningsvis så kommer solen igen.
Den där jäkla förkylningen vägrar ge sig också. Nu har jag inte tränat på jättelänge känns det som och ikväll blir det en tycka-synd-om-mig-själv kväll tror jag bestämt, med god mat och onyttigheter.
Ska kila iväg och hämta mitt paket med vitaminer och flummediciner på Posten nu.

Förkyld, igen...

Samma dag som jag skulle åka tillbaka till Leksand så vaknade jag med ont i halsen. För jag vet inte vilken gång i ordningen sen jag började skolan är jag förkyld igen. Det tråkigaste är att jag inte kan träna, precis när jag hade börjat komma igång. Typiskt! Å andra sidan var det helt rätt vecka att bli sjuk, vi har 2 lektioner idag och en kort föreläsning imorgon och det är allt vi har den här veckan... Det finns ju alltid lite annat att göra men det kommer bli en lugn, skön vecka.
Fjäskade in mig hos Lina igår genom att bjuda på kantarellpaj, fick ju med mig en hel del svamp från Värmlandsskogen. Det blev en succé...!
Eftersom solen skiner idag så ska jag nog ta strandpromenaden till skolan. Det är så otroligt vackert nere vid sjön!

Mammas bullar!

Har nu varit hos mina föräldrar i 2 dagar. Har inte gjort speciellt mycket, mest tagit det lugnt.
Idag var jag och mamma ute i skogen och plockade en massa härliga kantareller som kommer få åka med tillbaka till Leksand. Lunchen bestod följaktligen av varma mackor med stuvade kantareller på. Mums! Som om inte det var nog så har mamma bakat bullar idag. Både vanliga kanelbullar och bullar fyllda med äppelmos! Tur att jag bara ska vara här ett par dagar till annars skulle man nog ganska snart rulla fram... För att jag skulle kunna äta med ett någorlunda gott samvete så var jag ute på en liten joggingtur i duggregnet.
Idol om dryga 10 minuter. Härligt!

Hmmm...

Sitter och funderar på om jag ska ta mig för och göra den där datauppgiften... Skriva ett personligt brev till en jobbansökan, svårt när man inte känner pressen och faktiskt söker ett jobb på riktigt.
Måste ta och packa också eftersom jag åker till mina föräldrar på Näset på onsdag. Vi har ledigt för egna studier torsdag och fredag och eftersom alla andra i klassen åker hem så passar jag också på. Jag får säkert mer gjort där i alla fall... Det börjar bli dags att plocka fram varma kläder och de fick åka flyttlass till Värmland och stanna där så om jag inte vill använda min enorma studentbudget till att köpa nytt så är det bara att masa sig iväg.
Leta praktikplats är något annat spännande jag pysslar med, finns det ingen som känner till något helt fantastiskt, roligt ställe som jag skulle älska att vara på? Det får gärna se ut som på bilden...


Kanelbullar

Har precis varit och simmat på Leksandshallen. Det var första gången på ungefär 15 år som jag befann mig i ett badhus. Ganska skönt faktiskt, kanske t o m kommer hända igen...
Redovisningen igår gick bra. Hela gruppen kände sig nöjd så det var riktigt skönt!
Eftersom det är kanelbullens dag idag så har jag lovat Emma att vi ska gå till Siljans och fika. Hon är det värsta kakmonstret jag har träffat men så är hon också smal som en pinne och kan äta precis vad som helst. Än så länge i alla fall... Hon är ju trots allt bara 22...
Eftersom jag tycker det är lite roligt med foton så har jag laddat ner ett foto som visserligen inte har något med den här texten att göra men som är lite kul ändå och man kan se hur en korvmojje och en telefonkiosk kan se ut i Dalarna.


Träningsvärk...

Provade på något som heter GSCS igår. Träning med skivstång, tunga vikter och inte så många upprepningar. Det känns idag ska ni veta...! Det positiva är att jag kommer få världens mest vältränade rumpa, det är nämligen där det känns mest. Jag ska försöka lura med Lina (som jag delar stuga med) nästa vecka.
Vi ska inte träffas förrän kl. 14:00 på skolan idag. Jag har suttit hemma och filat på presentationen som vi ska ha imorgon, redovisning av marknadsföringsprojektet. Skönt att softa med te i soffan på morgonen. Å andra sidan känns det som om jag har sovmorgon varje dag, skolan börjar ju inte förrän tidigast kl. 9...
Redovisningar inför grupp är det värsta jag vet, så håll tummarna för mig imorgon kl. 11:00!

RSS 2.0