Reunion

Har idag varit i Åmål och träffat några gamla kompisar från gymnasietiden. Mycket trevligt, lite synd att man bara ses en gång om året men det är ju då vi alla är hemma...
Här händer annars inte så mycket, har läst 2 fantastiska böcker som jag måste tipsa om - Tusen strålande solar, Khaled Hosseini och Bortom stjärnan, Elisabet Nemert.
Förhoppningsvis blir det lite utförsåkning på Hovfjället tillsammans med brorsan imorgon, vore inte fel att komma ut och röra på sig. Har försökt promenera en del varje dag men det känns inte som att det uppväger allt onyttigt man har ätit de senaste dagarna...

Säffle

Inte så mycket har hänt sen sist, man går här och skrotar, kelar med djuren, läser böcker... I fredags var jag med familjen på restaurang och firade min födelsedag. Riktigt trevligt och god mat var det, hoppas den restaurangen får vara kvar i Säffle för resten är bara skit...
Jag och mamma var inne och handlade julklappar och behövde lunch, vi gick in på café Nyfiket och åt paj. Eller ja... Det mesta blev faktiskt lämnat. Det var så övermikrat att det inte gick att äta. Hårt som sten. Och med tanke på att personalen såg ut att komma från soptippen så tyckte vi inte det var någon idé att klaga.
Försökte mig på att göra sista engelskauppgiften idag, gick sådär. Kände inte alls för att skriva en "business report", hjärnan är på jullov!

Bonde

Så var man då i Värmland. Regnigt och blåsigt! Inte mycket till julstämning men lite skönt ändå att vara här. Klockan är 10:30 och jag börjar redan känna mig lite rastlös. De enda tv-kanalerna som finns här är 1, 2, 4 och 6 och så kvalitetstv som barnkanalen och värmlandstv eller vad det nu var. Gissar att jag kommer hinna läsa väldigt många böcker under tiden jag är här!
Tittade på Bonde söker fru igår (skyller på en viss sambo att jag blivit "tvingad" att följa det...) och blev väldigt medveten om varför jag undvikit programmet i alla år. Snacka om pinsamhets-tv på hög nivå! Men... måste ändå säga att jag blev glad över att Peter valde Wille =)

Shopping!

Det är helt galet vad man shoppar loss så fort man kommer till lite affärer... Jag och Lina var på Lager 157 och i Falun idag. Många pengar bytte ägare... Men det var en massa fynd så jag känner mig nöjd! Bl a ett par WESC täckbyxor för 600 spänn, de kommer behövas när jag ska åka skidor med brorsan i mellandagarna. Vi kollade lite på längdskidor också men det får bli när jag är tillbaka efter LIA:n.

  Downtown Leksand


Snart slut

På tisdag har jag en redovisning och sen är skolan slut. Jag kan inte fatta att den här terminen har gått så fort och att 1/4 av utbildningen är avklarad. Dags för 3 veckors jullov, ganska sjukt det med...
Här är det 7-8 minusgrader, strålande sol och sisådär 40 cm snö. Jag har ingen lust att åka till ett snöfritt Värmland =(. Längre söderut är det mest plusgrader och jag hörde att medan snön yrde här uppe så spöregnade det i Stockholm. Najs... Not!
Ikväll är det knytkalas i stuga 16 och lite party efter det. Trevligt!

Pust!

Äntligen är upplevelsedagen över. Det var fantastiskt roligt men mycket slit och idag var alla sega efter att ha kämpat hela dagen och kvällen igår. Lyckat blev det i alla fall och alla verkade väldigt nöjda så det var värt varenda sekund!
På min station fick de en lista med saker de skulle göra och som skulle fotas och visa upp så jag fick se nakna rumpor, folk som rullade sig i snön i bara underkläder, klättrade i träd m.m. Vi hade också pulkarace, stafett där bl a en person skulle lindas in i plast och köras i kundvagn, filminspelning där de fick framföra en sång, rim, saga eller dikt där vissa ord skulle ingå, bl a geisha kula. Filmen visades upp under kvällen och var bland det roligaste jag har sett! Inne var det glöggmys, ljusdekorering, chokladmassage... Det var m a o en väldigt fullspäckad dag!


Praktikplats klart!

Äntligen! Det är ju inte långt kvar till jul... Det blev inte sol och värme den här gången utan... Stockholm! Ska vara hos en researrangör som heter Lotus Travel som är specialicerade på resor framför allt till Kina men även till resten av Asien.
Imorgon är det dagen D, vi har jobbat med förberedelser hela dan (och kvällen) så nu måste jag gå och sova. Det blir en lång dag imorgon!

Tango!

Idag var jag och lärde mig dansa argentinsk tango på 2,5 timme. Skitkul! Jag har velat lära mig i flera år och nu vill jag lära mig mer, tyvärr så finns det inga kurser i Leksand utan det var något som Folkhögskolan hade fixat.
Efterlysning: Dansant kille sökes...

Snömannen härjar i Leksandsskogarna!


Julupplevelsedag

Den 10:e ska min klass hålla i en julupplevelsedag för hela skolan. Kommer bli intressant... Min grupp är i princip klar och så länge snön får ligga kvar så kommer det bli kanon! Eftersom Lina läser här ibland så kan jag inte gå in på detaljer, jag får berätta mer när vi har avklarat det hela.
I och med att vi planerat det mesta blev det en ledig dag idag. Jag var ute och tog en riktigt lång promenad, pulsade i snön nere på strandpromenaden. Jag kan inte sluta fascineras av hur fint det är med ett par decimeter snö, LuleEmma tycker vi är helt knasiga som går omkring och säger hur vackert det är hela tiden. Det här är ju sensation för alla oss som inte bor i Luleå och bara har sett Stockholms snömodd de senaste åren...


 
 

Möte med Xbase

http://entreprenorskolan.com/aktuellt/moten_som_utvecklar.htm

Så här mysigt är det i och utanför vår stuga nu!


Ledarskap

På våra ledarskapslektioner får vi göra en massa olika test för att framför allt lära känna oss själva men även resten av klassen. Idag har jag bl a lärt mig att jag ska akta mig för att vara så självständig att jag avskärmar mig från människor som tycker om mig och kan vara till hjälp...

RSS 2.0