Helgen

Idag är jag ledig från skolan så det är "studier på egen hand" som gäller. Har väl inte varit så effektiv som jag borde idag men har i alla fall läst lite marknadsföring.

Min enorma shoppinghunger har mättats i helgen. Jag har haft ett par härliga dagar i Stockholm med shopping och vänner. Några tusenlappar har rykt men det var det värt! I och med att jag är student så försöker jag i alla fall att hålla mig till de lite billigare affärerna och tänker igenom hur stor användning jag kommer ha av plagget ifråga. Lite trist och jag kände fler gånger att jag skulle vilja jobba igen så jag inte behöver bry mig så mycket om prislappen. Jag vet inte hur det gick till men jag lyckades övertala mig själv att INTE köpa de där snygga höststövlarna...

Eftersom jag inte har suttit på en uteservering på hela sommaren ar det skönt att få bocka av det på listan också. Jag var nämligen ute en sväng med min vän och gamle kollega Staffan. Riktigt trevligt och som vanligt gjorde vi storslagna planer på ett besök hos mig med skidåkning och funderingar på att åka utomlands och dyka. Vi får väl se om det blir av de här gången...

Av naturliga orsaker har det alltså varit lugnt på träningsfronten, 3 vilodagar som min kropp verkligen behövde! Men nu är det dags igen =). I torsdags sprang vi 7 km och cyklade 2,5 mil på det och det är något liknande jag känner att jag har energi till idag också. Det är ju bara härligt!

Tråkmåns

Den här helgen har verkligen varit lugn för min del. Jag har stått över kräftskiva och party, har helt enkelt inte haft någon lust. Istället har det varit promenader på flera timmar och springtur som har gällt. Känner mig lite tråkig men jag hoppas på utgång i helgen eftersom jag har planerat in ett Stockholmsbesök med shopping och vänner.
Det är ju hög tid att shoppa inför hösten och jag har inte köpt någonting i sommar så det är hög tid att bege sig ut i affärer. Tyvärr brukar det ju vara så att när man väl har bestämt sig för att spendera pengar så hittar man absolut ingenting...

Skolan börjar inte förrän 1 idag och då är det information om en individuell fördjupning på 4 poäng som vi ska göra utanför skoltid. Vi har med andra ord inte kommit igång med lektioner än vilket känns lite meningslöst men samtidigt ganska skönt.

Utflykt

Här kommer ett par bilder från cykelutflykten i torsdags. Jag trodde det skulle vara typ 2 mil fram och tillbaka men det var visst ungefär 3,5... Jag som dessutom hade jeans på mig trots solsken blev ganska så svettig! Men mysigt var det, vägen till Siljansnäs och upp till Björkberget är verkligen jättefin. Sista biten var det dock gå med cykeln som gällde, det var brant och vi var helt slut.




Picknick

Snacka om mjukstart i skolan. Igår hade vi lite intro halva dagen och idag tog satt vi med Upplevelseettorna i gröngräset, fikade och pratade. Vi var 4 representanter från klassen, lätt underbemannade... När vi är full klass är vi ju hela 11 st. 2 har hoppat av inför det här året. Ettorna är 24 st, första gången det är full klass, jättekul!

För en gångs skull är det sol och över 20 grader varmt, verkligen toppen! Jag och Lina ska ta cyklarna till Siljansnäs och det underbara cafét Buffils Anna. Man får passa på när vädret tillåter!


Maggan

Så var man tillbaka i Leksand. Härligt! Jag och Lina har kommit tillbaka efter en springtur bland trädrötter och en väldig massa lerpölar. Mina skor såg rätt nya ut innan men nu är de täckta med sump. Det är smällar man får ta, det ser ju bara ut som om jag är väldigt duktig och springer mycket i skogen =).
Nu sitter vi med ett glas vin och väntar på att kantarellpajen ska bli klar. De var meningen att vi skulle vara flera i stugan i år men nu är det bara jag och Lina några veckor framöver, rätt skönt faktiskt med eget rum...!

Det blev inte min nya Maggan som fick bära mig upp till Leksand utan morsans tröga bil igen. Maggan är en körsbärsrödmetallic Renault Mégane som dessvärre hade lite fel som min kära bror och hans mekanikerbekanta ska åtgärda. Ska ändå hem första helgen i september så då blir det bilbyte.

Det här är inte Maggan men hon ser ut ungefär så här:


Bilbesatt

Hittade en luggsliten koltrastunge idag som numera bor i en skokartong i syrrans gamla rum. Den är väldigt hängig så förmodligen blir det till att hålla begravning imorgon... Väldigt spännande tycker hundarna som aldrig skulle göra den illa men gärna vill sniffa lite och kolla läget.
Förutom en ev. begravning så blir det biltittande imorgon. Jag har avstyrt Suzukin eftersom jag kom på att den nog inte klarar av vinterväglaget i Leksand. Backar och is skulle nog bli problematiskt. Istället släpar jag med mig brorsan (som är sååå trött på mitt billetande och mina telefonsamtal) till Mölndal utanför Göteborg. Jag har hittat en bilhandlare som har i alla fall 4 st (!) bilar jag kan tänka mig. Det är bara att hålla tummarna för att det inte är en lurendrejerifirma och att bilarna är fina. De är åtminstone nybesiktigade så en av dem hoppas jag komma hem med. MÅSTE komma hem med om man frågar brorsan...



Det här är den det lutar åt mest, en Polo GTI, "går som en skållad råtta" enligt annonsen och det är det som tilltalade mig mest... =) Lite liten men funkar under studenttiden.
Fortsättning följer!

Efter regn kommer...regn...

Det har visserligen varit ett par dagar med sol nu i augusti men långt ifrån tillräckligt för att jag ska vara nöjd! Det enda positiva med allt regnande är att jag kan sitta vid datorn med gott samvete. Vilket behövs eftersom jag nu börjar bli desperat efter en bil. Jag har ringt och ringt och tom försökt åka och titta på en men när jag och brorsan hade åkt drygt en timme så ringer gubben och säger att bilen är såld. Schysst...
Ska iväg och titta på en på lördag iaf om jag inte hittar något annat. Det är en Suzuki Wagon-R, förmodligen en av de fulaste bilarna som finns... Men billig! Jag slits mellan längtan efter en snygg, snabb bil och förnuftet som talar om för mig att jag faktiskt är student och borde tänka på ekonomin. Ekonomi är tråkigt! Vill hellre ha en Mazda 323.

Skolan börjar på onsdag så på tisdag bär det av till Leksand. Medan andra tycker det ska bli skönt att åka till skogen och koppla av, tycker jag som har levt i skogen hela sommaren att det ska bli skönt att komma dit och träffa lite folk... Hög tid för praktigjagande igen, hade tänkt fixa det under sommarlovet men jag har kopplat bort skolan. Totalt!

RSS 2.0