Det är nära nu...

Om ett par timmar kommer jag att rulla mot Stockholm och halka omkring på vägarna tillsammans med alla andra som har firat jul och nu ska åka hem...
Jag kan inte riktigt fatta att flyget lyfter imorgon redan, tiden har gått så galet fort. Dessutom är det väldigt mycket som inte är speciellt planerat, inget flyg till Tobago, inget boende bokat, m.m. Men det ska nog gå bra det här, jag har ju sällskap i alla fall, förutsatt att han tar sig in i USA med skärpta regler sen igår samt hans tillfälliga pass och terroristlika utseende...

Insnöad!

Det började med att jag vaknade imorse, låg i sängen och tänkte på vad skönt det skulle bli med en varm, härlig dusch. Jag tänder sänglampan, eller trycker på knappen i alla fall och inser ganska snart att det är strömlöst! Jävla landet, tänker jag och går upp. Måste ju få till en dusch innan jag ska iväg på den årliga träffen tillsammans med tjejkompisarna från gymnasiet. När jag kommer ut i köket och tittar ut inser jag ganska snart att en körtur till Åmål förmodligen inte kommer vara aktuellt.



Oplogade vägar och en totalt insnöad bil. Ganska snopet när jag hade sett fram emot träffen, den brukar vara en av höjdpunkterna vid jul. Det tog långt inpå eftermiddagen innan latmaskarna som har hand om vägen hade plogat och strömmen kom tillbaka vid 20-tiden. Rickard och Erika kom som tur var ut med pizza, det är ju svårt att laga mat utan ström...



Skönt i alla fall att vi kan titta på tv ikväll annars hade det väl bara varit att gå och lägga sig tidigt!


Vinteryra

Så här ser det ut där jag befinner mig just nu. Tänk att jag beklagade mig över att åka från Leksand, skönt att det var i onödan...






På hundpromenad


På systerpromenad


Hästar i hagen

Jul, jul...

Nu känns det att julen närmar sig. Idag har det snöat hela dagen, min syster har kommit upp från Skåne och min moster med man har kommit hit från Göteborg. Det är alltid trevligt när vi blir några stycken över jul, det blir liksom inte samma sak om det är någon som saknas. Alla julklappar har slagits in idag och imorgon tror jag bestämt att jag ska ge mig på knäck- och kolakokande. Det är ungefär så mycket jag gör här, det är nästan så jag blir lite rastlös. Men bara nästan...

Back to the roots

Så var man då tillbaka hos föräldrarna i Värmland. Det kändes lite vemodigt att lämna Leksand en också skönt att komma iväg och vara ledig. Sovmorgonen idag gick verkligen inte av för hackor!


Stugan i Leksand

Jag kommer även få träffa min brorsdotter för första gången idag, det ska bli mysigt =) Lite roligt var det också att det i annonsen i tidningen stod "Det blev som fastrarna ville, det blev ingen kille! Välkommen till världen vår lilla tjej!"

Lyft luren!

Idag var det -14 när jag tog mig till jobbet. Riktigt härligt vinterväder, duschen väckte mig inte tillräckligt men när jag gick ut och satte mig i bilen vaknade jag upp ur min koma... Halvdag idag och halvdag imorgon på jobbet, skönt. Hade tänkt köra sista dagen idag men det blir visst lunch imorgon + att jag måste gå igenom en del saker med chefen. Apropå chef, min gamla chef Magnus ringde mig igår och berättade att han hade varit och tittat på hockey i Ejendals arena i fredags. Jag var ju också där! Jag trodde att vi kom överens sist vi pratade att han skulle höra av sig nästa gång han hade vägarna förbi Leksand (vilket har varit flera gånger sen jag flyttade hit!). Så var det med det... Ok, jag fattar vinken!

Kvällspromenad


Myspys

Igår kväll var jag och Lina på julkonsert i Leksands kyrka. Det var så himla mysigt att pulsa dit i snön, sitta på stenhårda bänkar med tvingat rak rygg (träsmak efter 2 minuter) och lyssna på vacker julmusik och se luciatåg. Det var länge sen jag var på julkonsert och minst lika längesen jag befann mig i en kyrka... Att det fortfarande snöade när vi gick ut därifrån gjorde inte det hela sämre! Äntligen börjar julstämningen kika fram.
När vi kom hem blev det glögg, musik och prat i soffan. Sista kvällen innan jullovet, sen har jag 3 kvällar ensam i stugan innan det är dags att bege sig till Värmland. Hoppas bara snön ligger där också, vilket inte brukar vara fallet...!


Glögg!

Nu har Lina kommit för att stanna ett par dagar. Bland det första vi gjorde var att värma lite glögg, det blir ju så mycket trevligare när man är två som sitter och smuttar =)
Vi jobbar på att göra slut på min Xmas Delight från Dufvenkrooks, den luktar och smakar lite choklad samtidigt som man känner de klassiska glöggkryddorna. Mums!


Svinsprutan

Idag tog jag mig iväg till VC och fick Sprutan med stort S. Det har nu gått 7 timmar och än så länge är allt lugnt, känner lite i armen men det är inte så farligt. Har varit lite orolig att jag skulle få värsta feberfrossan och ligga vaken hela natten men förhoppningsvis klarar jag mig. Imorgon ska jag nämligen åka till Kupolen och leka säljare, det var bra tryck idag så jag hoppas på en del folk imorgon också.


Lillan



Jag har alltid tyckt alla bebisar ser likadana ut så därför inbillar jag mig kanske när jag tycker mig se drag av min bror i lillan...?

God natt!



Grymt bra låt från en sjukt bra skiva!

Faster Anna

Det blev en liten tjej! Har inte fått så mycket info än men allt har visst gått bra och det är huvudsaken.

Snart faster...

Fick ett telefonsamtal från brorsan idag, han och Erika var i Karlstad och handlade julklappar. Eller, ja, det var egentligen inte anledningen till varför de hade åkt dit utan vattnet hade gått för Erika och det ser ut som det kommer att finnas en liten bebis i huset i jul. Planerat datum var den 29:e så det blev lite tidigare än väntat. Jag var säker på att hon skulle få för sig att föda medan jag var på semester.
Nu gick de i alla fall runt på stan och om det inte kommit igång ordentligt inom 3 dar så kommer de sätta igång förlossningen. Riktigt spännande, vi vet inte vad det blir för sort, jag hoppas på en liten tjej som jag kan skämma bort ordentligt! =) Det blir nog till att börja handla julklappar i helgen...



Erika och Rickard


Assistent i Hollywood?

Känner mig just nu väldigt trött och uttråkad. Trött på att himlen är täckt av grå moln och allmänt uttråkad på det mesta. Då tänkte jag, man kanske ska söka jobbet som assistent till Anna Anka? Det skulle ju liva upp en aning. De gör reklam för det på tv3 och det är bara att gå in på deras hemsida och söka. Jag i Hollywood, nercabbat och får slita lika mycket som tjejen i "Djävulen bär Prada", dvs work my ass off...
Å andra sidan kanske det finns andra sätt att hitta spänning i livet.
Någon som har något förslag?


Personlig varumärkesplattform

I går kväll gick Lina igenom och berättade om lektionen hon hade haft. Den gick ut på att de fick lära sig hur man ska tänka när man bygger sitt personliga varumärke och vad ens företag ska stå för. Bl a fick de fundera över vilken färg, smak och choklad (!) de är. Detta baserades på vilka egenskaper man själv har och vill lyfta fram ännu mer.
Lina ska ge mig hennes plattform så jag kan se vilka bitar den innehåller och kan göra en själv. Hon tycker jag är apelsinchoklad. själv säger jag nog mintchoklad. Ni undrar nog vad jag menar egentligen och jag kommer berätta mer när jag börjat jobba med det. Väldigt intressant och tänkvärt i alla fall!

Jag?


Tällberg

Igår kväll kom mamma och en av hennes hundar, Vaskur, på besök och stannar hela helgen. Mysigt!
Det blev Tällberg och julmarknad idag. Hade egentligen panerat in fler aktiviteter men jag blev tvungen att skjutsa en tjej till Borlänge ppå förmiddagen. Trist att snön börjar smälta bort, jag hade sett fram emot att visa upp Dalarna från en av sina bästa sidor (den ena sidan är sommar och den andra är snöig vinter), men nu fick det duga med lite grått slask...
Har man inte varit i Tällberg bör man åka dit! Snacka om svensk idyll! Det ligger vid Siljan, husen som finns i byn får inte vara utstickande, dvs antingen är det faluröd med vita knutar som gäller eller åt det bruna hållet som de timrade stugorna brukar kunna vara. Det är även det hotelltätaste området i Sverige sett till antal invånare. När jag får ett par miljoner över är det där jag ska köpa min röda stuga vid vattnet!

Eftersom kameran glömdes på köksbordet idag kommer här en bild på mamma och Vaskur i Värmlandsskogen.




Leksand by night

Jag tog mig en promenad längs med strandpromenaden i kväll och hade kameran i högsta hugg. Lagom kallt med lite snö och frost på träden. Det här är anledningen till att jag älskar Leksand...!






Give me some sun!

Nu har jag gått omkring rödögd i flera dagar. Orsaken? Jag skyller på solbrist, de säger ju att ögonen tar stryk av för lite D-vitamin. Kan också bero på sömnbrist, 4-5 timmar per natt är ju knappast tillräckligt... Den här tiden på året tillsammans med tidig vår är hemsk, förstår inte varför jag får såna extrema sömnrubbningar :(

Idag har jag blivit intervjuad av min klasskompis Carro som gör LIA på annonsbladet och ville skriva om kokboken. Ska bli intressant att se resultatet! =)

Nu måste jag nog gå ut och sätta upp lite affischer. Jag behöver lite iskall, frisk luft så jag inte somnar med pannan på tangentbordet. -9 grader idag, det kommer bli uppfriskande!


Sundborn

Igår var jag och Pierre i Sundborn och pratade på deras bymöte. Vi har ju gjort ett litet projekt - en förstudie till en förstudie gällande landsbygdsutveckling - och nu var det dags att även tala om för byborna vad vi har kommit fram till. Det gick bra. Lite dålig uppslutning men 20 tappra själar hittade dit. Synd när det inte är så många som bryr sig!



Vackra Sundborn

Is

Det är verkligen härligt att det börjar bli kallt. Äntligen! 6-8 minusgrader har det varit här både igår och idag. Det som jag redan har blivit trött på dock är att skrapa bilen. Igår gjorde jag det 5 gånger...! Å andra sidan får jag väl tänka som så att det är skönare att åka bil än att cykla!


 


Städdag...

När jag kliver in på jobbet idag får jag mig en chock! Jag jobbar med 2 killar varav den ena står och dammsuger och den andra har moppen i högsta hugg. En syn man inte ofta får chansen att uppleva och jag blev tvungen att skynda uppför trappen för att de inte skulle mig gapskratta. Tror dock inte de missade mitt stora flin när jag slank förbi :D
Det hade kanske varit lite roligare om ni visste vilka dessa personer var men tro mig, det var en upplevelse värd att minnas. Synd att jag inte hade kameran med mig men då hade jag väl fått göra en framstupa huvudvolt ut genom ytterdörren...



RSS 2.0