LIF vs FBK

Mamma undrar vilket lag jag skulle heja på om LIF skulle möta FBK. Nu kommer det nog inte hända på ett tag men det skulle nog faktiskt bli LIF. Förlåt Värmland!

Kollegor...

Michaela säger att hon börjar bli trött på mig. Så här frustrerad är hon just nu.



Kortvecka

Idag är Leksand i koma, det blev en tung förlust mot Rögle igår, nu känns Elitserien ganska fjärran. Synd, det hade varit roligt att se dem spela mot Leksands mest hatade lag näst efter Mora, nämligen Färjestad.

Kortvecka, april om 2 dagar och påsk i helgen. Vart tog mars vägen, är det någon som vet?

Det är hög tid att ta sig till träningslokalen ikväll, har inte kört sen i lördags så det ska bli riktigt skönt. Känns bättre att lägga sig i soffan och kolla på film om man har varit lite aktiv.

Tele2, del 2

Hade sett fram emot att få mitt nya simkort i början på den här veckan. När inget hade dykt upp idag ringde jag och pratade med Tele2 för att höra vad som hänt. Då får jag reda på att det skickats till en gammal adress i Solna. Förra gången jag ringde var det inte möjligt att ändra adressen kortet skulle skickas till. Den här gången var det inga som helst problem så nu skulle de skicka ett nytt direkt till Folkhögskolan och jag kommer ha det inom en vecka. Jag hoppas verkligen det hinner hit innan påsk men jag tvivlar så det blir nog till att fixa ett tillfälligt kontantkort. Jag är inte imponerad av Tele2s kundtjänst, man verkar får olika svar beroende på vem man pratar med.

Knäckebröd och sim-kort

Idag var vi på en grym föreläsning av TV4:as försäljningschef. När jag googlade honom såg jag att han 2007 var den (överlägset) bäst betalda säljchefen i Sverige och jag kan nästan förstå varför. Han verkar grym på det han gör! Mycket inspirerande och en skön omväxling från kontoret på Folkhögskolan.

Besök nr 1 i projektet "visa Michaela Leksands omgivning" har avklarats. I dag har vi varit på Leksandsbröd och smakat på och inhandlat knäckebröd.

Nu är min telefon avstängd, får troligtvis inte mitt sim-kort förrän på tisdag. Jag känner mig handikappad men samtidigt är det faktiskt lite skönt att inte behöva bry sig. "Var la ja telefonen nu igen? Har någon ringt? Jag måste bara svara på det här sms:et först..."

Vinst

Det blev en skön seger för Leksand igår, 4-1 mot Växjö. Hoppas fortsättningen blir lika bra! På lördag spelar de hemma mot AIK så då lär det vara slutsålt och typ 100 poliser på Arenan. Jag lär ju vara där! :D Hm, har det här blivit en hockeyblogg helt plötsligt? Det var väl märkligt...


Mässa - igen!

Nu har vi spikat kick-offen, den blir på en stor mat- och vinmässa i Stockholm i april. Ska bli riktigt roligt! Nu återstår bara de svåra valen: vilket hotell ska vi bo på? Anglais? Radisson? Ska man passa på att stanna i stan hela helgen? Kick-offen är torsdag-fredag så det skulle ju onekligen passa rätt bra... Nackdelen är att det riktigt dåligt för ekonomin.

Ikväll är det hemmamatch. Det gick ju inte så bra i söndags, förlust mot Almtuna som de borde ha spöat. Jag ska stå i entrén innan matchen så jag får se den live :)



22:a mars


Måndag morgon

- 8 grader, en jäkla massa snö, måndag och en kropp som in i det längsta vägrade kliva upp ur sängen. Känns lite jobbigt just nu men å andra sidan har jag inte druckit mitt morgonte än. Michaela älskar måndagar, i hennes inlägg  från igår står det: Måndag imorgon, underbara måndag! Önskar jag kände likadant.

Vinter på nytt

Idag snöar det som bara den! Har kommit runt 1,5 dm och det snöar fortfarande. Vägarna som precis börjat bli rena från is och snö så man kunde springa utomhus. Dessutom säger de att det ska komma mer snö på tisdag. Jag hade iofs räknat med ett bakslag men ändå hoppats på att slippa.
Har varit på hallen och tränat så nu är jag helt slut i armarna, skönt! Efter det blev det en lunch på Siljans med Michaela och Jenny, det var några dagar sen vi var där så det var verkligen hög tid :)
En timme att fördriva sen är det dags att sopa bort snön från bilen igen och bege sig till Star Lounge och titta på Leksands första kvalseriematch, borta mot Almtuna. Heja Leksand!!!


Vårens första springtur

Jag har kört lite på löpband i vinter för att förbereda mig inför premiärturen utomhus. Jag borde nog ha förberett mig mer... Det är egentligen ingen fara med konditionen, den är helt okej, problemet är att jag får så jäkla ont i både vader och benhinnor. 30 minuter blev det i alla fall i det fantastiska vårvädret, skönt att inte behöva jacka på springturen utan vara tillräckligt varm ändå. Det är livskvalitet!


Min nya löpratröja som jag köpte i Stockholm, den är ännu mer neongrön i verkligheten :)

Idag är det fredag

Igår gjorde jag och Michaela ett försök att planera kick-offen i vår. Det gick väl så där men vi har ett företag i Uppsala som ska ringas idag så får vi se vad det leder till. Det blev i alla fall ett par glas vin och en del fnittrande :) Så idag är jag trött igen...
Dagen bjuder på möte med Gordon och prat om ex-jobb så jag kan jobba med det i helgen. Skönt att inte ha något speciellt planerat ett par dagar, jag ska ut och springa, plugga och bara ta det lugnt i helgen. Har lovat Michaela att gå till Loungen på söndag för att underhålla henne (hon jobbar som vanligt) och titta på Leksands bortamatch på storbild.
Idag blev det säsongspremiär på vårjacka och invigning av stövlarna som jag köpte i Stockholm i helgen, skönt! Michaela vill ha mina stövlar och hon vill ha min telefon, vad kan jag säga - great minds think alike!



Ytterligare en fantastisk dag

Att gå och lägga sig 22:00-22:30 verkar göra underverk. Livet känns väldigt mycket lättare när man vaknar och känner sig någorlunda utvilad. Tränade kondition igår efter jobbet och åkte sen till Entreprenörskolan där jag och Michaela satt och höll på med våra ex-jobb till 21:30, kanske inte så konstigt att jag sov gott. Skön dag men det börjar kännas i axlarna att jag sitter vid datorn väldigt många timmar per dag...

Ikväll ska vi planera en kick-off över ett par glas vin, ost och kex. Det ska bli fett najs!

Sociala mediers påverkan

På skolan har vi fått lära oss en del om marknadsföring och vikten av att hålla på med sociala medier såsom bloggar och Facebook. Jag har läst en hel del om hur viktigt det är att som företag ha koll på vad folk skriver och hur företagen uppfattas på internet. Både positiva och negativa kommentarer har en otrolig genomslagskraft och läses av många.
Gissa om jag blev imponerad när jag idag fått en kommentar på bloggen från Tele2 angående mitt byte från kontantkort till abonnemang. Det sitter verkligen anställda på företaget som surfar och kommenterar på nätet. Coolt! Nu känns det lite bättre trots att samtalet tog 25 minuter och jag kommer vara utan telefon några dagar.

Möten denna underbara dag

Bra dag idag. Morgonmöte angående ex-jobbet så jag kommer igång med det. Känns grymt skönt även om jag inte vet riktigt hur jag ska hinna med...

Tror jag har lyckats bli koffeinberoende igen, jag som inte druckit speciellt mycket kaffe på 2-3 år har börjat igen. Jag skyller på den dåliga sömnen, det är verkligen katastrof med 3-5 timmars sömn per natt. Kaffe piggar ju upp som alla vet men nu är det konvertering till te som gäller. Känns som jag har bomull i huvudet och jag känner av lite huvudvärk men jag ska motstå frestelsen trots att jag vet att jag klarnar efter en mugg.

Nu ska vi ha lunchmöte med Gud, vår förebild.


PANIK!

Jag var och hämtade min nya telefon på posten igår. Den är fiiiin :) För att kunna utnyttja den ordentligt måste jag dock teckna abonnemang eftersom jag kör med kontantkort idag. Sagt och gjort, jag ringde Tele2 och bad att få teckna om. Första personen jag pratade med sa att det skulle ta ett par dagar men om jag ville ha det snabbare så kunde jag gå till en av deras återförsäljare. Orka! Tror inte end det finns nån i Leksand... Jag blev kopplad till en annan person för att den första hade problem med inspelningsutrustningen så när jag frågar igen hur lång tid det tar får jag reda på att det tar 1-2 veckor och att kortet kommer stängas av i 3 dagar!!! Dessutom kunde de bara skicka det nya sim-kortet till folkbokföringsadressen så det lär ju hamna i Säffle. Jag fick rejäl hjärtklappning när hon sa det. Hur f-n ska jag klara mig utan telefon i flera dagar? :S

Slut på det roliga

Sitter nu på tåget igen på väg tillbaka till Leksand. Helgen har verkligen sprungit iväg! Idag var det Vildmarksmässan tillsammans med Lina som gällde. Riktigt roligt med en massa äventyrliga utställare, är sjukt sugen på en arrangerad dykresa i höst... Röda havet kanske?
Innan det var dags att hoppa på tåget hann vi med en fika i stan. 40 spänn för en latte, allvarligt??! Men det var mysigt med sköna fåtöjer och grym morotskaka. Med tanke på den onyttiga helgen med chips och godis så ser jag verkligen fram emot en rejäl träningsvecka. Jag hoppas det blivit bart på gatorna så man kan börja springa utomhus, det är ju så skönt!



HTC Hero - min nya hjälte

Idag har det varit ytterligare en väldigt bra dag även om den inte blev riktigt som det var tänkt.
Jag blev av med en massa pengar så det gick helt enligt planen. Stövlar, underkläder, träningströja, 3 par örhängen m.m... Som om inte det var nog så beställde jag även en HTC Hero när jag kom hem, glatt påhejad av Lina. Jag behöver ju verkligen en ny telefon som jag kan läsa Facebook och blogga med =)



Jag har inte träffat några kompisar idag som tanken var utan efter shoppingen blev det tacos och Melodifestival med Lina och Stefan. De skulle egentligen ha varit på middag men eftersom Stefan var galet bakis idag så tackade de nej. Vi var i alla fall överens alla 3 om att rätt låt för en gångs skull vann.

Lördag morgon

Vaknade upp efter 4-5 timmars sömn. Trött som vanligt! Men så sken solen in genom fönstret, jag fick en fantastisk frukost med hembakat bröd, yoghurt, juice, te och jag tänkte tillbaka på gårdagen som var riktigt trevlig! Just nu är jag väldigt nöjd med livet, jag är omgiven av underbara människor och jag trodde inte alls det skulle kännas så bra att komma till Stockholm. Kanske man skulle åka hit lite oftare ändå. Jag har ju lite svårt att slita mig från Leksand eftersom jag verkligen älskar att spendera min tid där...

Det är lite mittemellan period nu vad gäller kläder i affärerna men jag hoppas att jag kommer vara betydligt fattigare när den här dagen är slut. Nu är det hög tid att ladda inför lite seriös shopping!

Fredag kväll

Blev hämtad på centralen av Lina och Bosse. Bosse är en hund som Lina och Stefan är hundvakter åt några dagar. Eftersom de bor mitt inne i stan åkte vi ut till Hälla för att ta en lång promenad bland skidspåren. Jävligt kallt! Nu har man ju vant sig vid lite vårvärme och jag förväntade mig att det skulle vara skönt i Stockholm men nu håller det på att bli kyligare igen.
Efter att ha tinat upp var vi väldigt hungriga och när man är i stan måste man ju passa på att äta mat som inte finns i Leksand. Meze! Förmodligen den godaste maten som finns! 16 olika smårätter + 3 sorters grillat kött.


Räkor från Tabbouli, Kungsholmen


Bosse


Lina. Hon har redigerat bilden själv och är inte så här snygg osminkad. Egentligen... Ha, ha.

Kungliga hufvudstaden, here I come!

Sitter nu på tåget på väg till Stockholm, riktigt skönt att åka direkt efter lunch så jag får lite tid att umgås idag med. Känner mig riktigt laddad nu inför helgen i storstan! Det kommer bli både shopping och lite party, nice! :D
Ikväll ska jag mysa, prata strunt och dricka vin med Lina. Ska bli kul att se hur hon och Stefan bor, bra läge dessutom mitt på Kungsholmen, me like!
Apropå lägenheter så ska min lgh i Solna med största sannolikhet bli bostadsrätt. Hur schysst är inte det på en skala...? Det kommer bli en del extra klirr i kassan och ett väldigt bra tillskott till min blivande stuga vid Siljans strand. Röstning huruvida det blir brf eller inte ska vara rätt snart vad jag har förstått. Jag har redan en spekulant på lägenheten...

Julafton

I morse när jag klev in på kontoret låg det där. Mitt paket! :)
Som en liten, larvig modebloggande fjortis lägger jag nu upp ett foto på mig och mina nya skor. Hiss eller diss?


Brand new shoes

Nu är det vår i luften även i Leksand. Michaela tjatar om högklackat och skinnjacka, själv väntar jag nog ett tag. Förhoppningsvis kommer mitt paket från Nelly.com idag eller imorgon och där finns ett par fina skor som jag nog inte kommer kunna hålla mig ifrån speciellt länge :)


Det suger i restarmen, som vanligt...

Tågbiljetten till Stockholm i helgen är nu bokad. Det blir kul att komma till storstan över en helg även om jag inte kommer hinna shoppa... Det blir till att umgås med Lina, andra vänner och gå på vildmarksmässan. Ska bli sjukt kul att träffa Lina eftersom det känns som om det var länge sen sist och vi har mycket att prata om!
Blev även sugen på att åka någonstans över påsk (typ Paris, London, Rom...) men det roligaste hade ju varit att få sällskap. Vi får se om det är någon som nappar. Jag har ju lite värdecheckar och bonuspoäng jag måste spendera innan hösten och jag vet inte riktigt när jag ska ha tid att åka annars. Vore dessutom skönt att komma iväg en sväng innan sommaren!


Eiffeltornet i Las Vegas - från resan 2008

Dagens tips

Äppelmos och lingonsylt tillsammans på havregrynsgröt behöver du inte prova. Inte speciellt gott alls...

Ännu en söndag i Leksand

Skönt med ytterligare en lugn hemmakväll, det har inte varit något överflöd av dem den senaste tiden. Sitter visserligen och pluggar men det är roliga saker så det gör mig inget.
Tränade i förmiddags och det var galet skönt. Mötte Michaela på hallen, hon hade kört vasaloppsspinning. Dvs 4 timmar på cykel samtidigt som man tittar på Vasaloppet. Snacka om skavsår och blåsor på rumpan... Som omväxling gick vi sedan och käkade lunch på Siljans café för typ 5:e gången den här veckan.

The Office

För att försöka få något gjort vad gäller pluggande så bestämde jag och Michaela att vi skulle ses på kontoret kl. 9 idag. Lördag morgon. Lite skadat, dessutom har jag inte fått så mycket gjort heller. Ser fram emot eftermiddagen när vi ska få en guidad tur runt Leksand av en äkta leksing. Michaela har 0 koll på Leksand med omgivning och har inte varit runt alls. T ex fick hon en gång för sig att hon skulle åka inlines runt Siljan. Det är väl sisådär 12 mil. Väl i Tällberg (1 mil från leksand) insåg hon att det var längre än hon trott och fick vända... Så turen är helt och hållet i utbildningssyfte.


Michaela in action på The Office

Drama!

Idag har jag och Michaela skapat lite drama på jobbet. Tanterna i köket tycker inte om att vi rensar ur rummet vi fått för att göra om till kontor. Det är ju deras personalrum (som de inte befunnit sig i på fler år...). Not my fuc*ing problem! Skiten ska ut! Som tur är så är Michaela bra på att fjäska så jag tror inte de är så sura längre även om de sitter och muttrar för varann på fikarasterna.

Ikväll ska jag på vernissage. Em har ställt ut sin konst på Korstäppan här i Leksand så jag tänkte bege mig dit och erbjuda lite moraliskt stöd och fota lite så bilder kommer senare för er som är intresserade.

Frimärken och fest

Nu var det länge sen igen... Jag har haft fullt upp och har inte varit hemma en enda kväll på 2 veckor. Nu sitter jag på jobbet och tar en paus mellan adresskrivande och frimärksslickande.
Praktiken är kanon, jag har en kollega, Michaela som går handels och det är väldigt skönt att ha sällskap på det tråkiga kontoret som vi har jobbat med att få i ordning men missyckats fatalt. Det är lite för många kockar (bokstavligen!) i soppan. Innan veckan är slut hoppas jag dock att vi har stuvat ner alla prylar i kartonger och ställt ner dem i förrådet. Det är ju här vi ska jobba till augusti.

Ikväll är det hockey och enligt ryktet blir det fest efteråt men med tanke på att det är onsdag och vi har möte med Gordon (som numera går under smeknamnet Gud) kl. 8 imorgon så blir det nog lugnt på den fronten. Dessutom var det party i lördags och på lördag är det dags igen... Vet inte vad som har hänt med luften i Leksand men den har påverkat mig på ett konstigt sätt. Det som är jobbigt är att jag inte har lust att lägga så mycket fokus på skolan utan mer på jobbet och det sociala. Har dessvärre en del som släpar i skolan så jag måste göra ett ryck i slutet på veckan!

Det har helt enkelt hänt en väldig massa saker som jag inte tänker skriva om här så är ni nyfikna får ni höra av er :D

RSS 2.0