Bärfrossa

Här är dagens bärskörd. Inte fel =)





Idag har jag klippt gräs och fightats med bromsar. Det är en av nackdelarna med att bo på landet, dessa j-a insekter som ska hålla på att bitas och suga blod. Vet inte hur många bett av olika slag jag har lyckats samla på mig, men kliar gör det, det är ett som är säkert! Som tur är har jag fått något homeopatpiller av mamma som faktiskt funkar rätt bra. Jag vaknar i alla fall inte på nätterna längre av att det kliar så jag håller på att bli galen.

I och med att jag träffade min gamla kompis Lena och  hennes föräldrar igår samt lite andra människor idag så behöver jag inte bli knäpp av isoleringen på landet heller. Nu finns det så många lustiga och pratsamma människor på vandrarhemmet så får jag tråkigt är det bara att gå dit så blir man uppehållen ett par timmar.

Idag har det varit ännu mera hökörning... Svettigt värre! Så här såg det ut tidigare i veckan när syrran var hemma. Det är henne man bara ser ett uppstickande huvud på. Hon som ser ut som tomtemor med röd luva är mamma.



Imorgon ska jag åka och träffa en kompis som jag har känt sen jag var 5 år men inte har träffat på 10-12 år. Det ska bli riktigt roligt och det är bara att tacka Facebook för det =) Trevligt att få vara lite social, jag har haft det jätteskönt här på landet och det var inte förrän jag kom hem från Gotland efter att ha umgåtts med lite vänner som jag insåg att jag nog egentligen lider av brist på sociala kontakter. Det är ju ganska trevligt att träffa lite folk trots allt...

Sommar, sommar, sommar...

Jaha, nu har tiden sprungit iväg igen utan att jag hann med... Det har redan gått en vecka sen jag firade midsommar på Gotland och om en vecka (på lördagen) så åker jag till Frankrike för att försöka lära mig att surfa.
Jag har inte haft resfeber på många år men jag måste säga att det är lite pirrigt att åka iväg. Hoppas det finns lite vettiga människor i gruppen, jag ska trots allt bo med ett tiotal människor som jag inte känner under en veckas tid. Efterlyser även icke-par... Men jag hoppas och tror att det är något man snarare tar med en kompis på än flick/pojkvännen.

Jag känner av att jag har arbetat innanför stängda dörrar i Stockhom de senaste 7 somrarna. Det verkar som om jag tar igen det nu. Det är härligt att kunna vara utomhus i solen hela dagarna. Även om jag inte har badat än i år utan snarare svettats som en gris med hökörning och gräsklippning så tycker jag att det är helt fantastiskt! En hel del smultron och jordgubbar har det naturligtvis blivit också =)

Ensam hemma

Ikväll är jag ensam hemma. Rätt skönt, de senaste dagarna har vi bott 5 st i huset och fler blir det nästa vecka... Troligtvis kommer nog moster att flytta till vandrarhemmet när hennes gubbe kommer, å andra sidan kommer Dan Banan, syrrans pojkvän på måndag så fullt lär det bli hur som helst. Till råga på allt har jag anmmält mig som frivillig att laga mat i en vecka, jobbigt att laga till typ 7 stycken! Tänkte inte på det...
Som tur är tog syrran hand om mockningen i stallet imorse - inte riktigt min grej, va. Å andra sidan ska jag försöka fånga de 2 vilddjuren och natta dem. Kan ibland vara lättare sagt än gjort. Den ena hästen är allergisk mot insektsbett så därför måste han in, så om myggorna flyger och far runt omkring honom blir det nog inga problem.
Annars har jag promenerat i skogen med vovvarna och bara tagit det lugnt idag. Som varje dag. Känns som om jag håller på att bli helt försoffad, klarar liksom inte av att ta tag i någonting. Har en massa saker att göra men det går inte. Orkar inte...

Jogga, jogga, jogga...

Idag var det tugnt på springturen. Skyller på den kvava luften... Eftersom meteorologerna har sagt att det ska bli en massa regn så var jag tvungen att bege mig ut så det inte dröjer alltför länge tills nästa gång. Även om det gick rätt dåligt idag så blir jag lite sugen att ställa upp i något lopp, kanske Tjejmilen...? Mitt närmaste mål är i alla fall att springa 5 km på 25 minuter. Krävs nog lite backträning tror jag för att få upp farten lite =)

Stadsbesök

Idag är det dags att åka in till Säffle och handla. Det brukar bli ungefär en gång i veckan och är lite av en händelse... Även om man inte får se så väldigt mycket folk i den hålan så är det i alla fall lite miljöombyte. Till råga på allt måste jag även åka till Åmål för en passansökan. Den 4/7 är det ju dags att åka till Franska kusten och jag upptäckte att mitt pass inte gäller längre.
Försökte få en tid för att vaxa benen idag eller imorgon (måste till stan och hämta moster som kommer med tåget) men det sket sig. Ska jag behöva köpa vax och vaxa själv? Aj, vad jobbigt! Måste ju vara hårfri till midsommar om det nu råkar bli lite sol tills dess...

Bärmonstret

Det är inte klokt vad skönt det är att slippa storstan, speciellt så här på sommaren! Såg idag att det inte är länge kvar tills det går att plocka smultron, visserligen intill husväggen men ändå. Jag bara älskar de små röda bären! Längtar även till jordgubbar, körsbär, hallon, blåbär, vinbär, kantareller... Inte har jag mer än 100 m till något utav det heller =) Lyx!



EU-val

Det skrivs om det i tidningarna och det pratas om det på tv. Jag känner att jag verkligen borde. Jag tittade till och med på valdebatten som var idag. Blev väl lite klokare men har inte bestämt mig än för vem jag ska rösta på. Det finns ju ingen som är perfekt, som har exakt samma syn på saker och ting som jag har. Men allvarligt talat, vad tänkte Moderaterna på när de valde sin toppkandidat? Han har i alla fall inte min röst...

Teknikens under...

I lördags var det äntligen dags för mig att hämta ut datorn. Fläkten var lagad och jag kunde äntligen börja fixa i ordning med program och annat. 2 dagar tog det, sen fick jag hem något virus-aktigt och det verkar som om det inte är så mycket annat att göra än att blåsa ur hela datorn. Inget jag kan fixa själv direkt. Varför kan inte tekniska saker bara fungera??? Alternativt ska man bara kunna lämna över datorn till någon som fixar. I Stockholm känner jag flera som skulle kunna hjälpa mig men här verkar inte folk vara lika kunniga? Jävligt drygt i alla fall. Jag som har längtat efter en bärbar dator jag vet inte hur länge.

Sol, sol, strålande sol...

Det är så härligt att vara på landet när solen skiner! Helgen har varit helt underbar förutom att jag brände mig på ryggen så jag gissar att skinnet ramlar av om ett par dagar...

Avslutningsfesten i Leksand fick mig verkligen att få ångest inför vår avslutning nästa år. Det var väldigt roligt men folk grät hur mycket som helst vilket inte är så konstigt. Alla bor på olika ställen i landet så de flesta kommer inte att träffas igen. Det ser dessutom ut som att vi kommer att tappa ett par stycken i klassen till nästa termin så vi blir väl kanske 10 st kvar. Lite ynkligt men vad som är roligt är att det är många som har sökt till i år så för första gången (?) kommer klassen med Upplevelseentreprenörer att vara fulltalig.

RSS 2.0