Leksands julmarknad

Så var julmarknaden över för den här gången. Mysigt men lite fuktigt, som någon sa så har det i princip bara regnat en gång i år, det började i juli och sen har det aldrig slutat.





Bokförsäljning

Bläkyckling

För första gången i mitt liv så hade jag en hel kyckling i kylen som jag hade tänkt att laga till i ugnen. Jag har suktat efter den hela veckan men inte riktigt haft tid att tillaga den. Eftersom datumet går ut om ett par dagar så kände jag att idag, nu jäklar ska det bli av! Gissa vad som händer när jag öppnar förpackningen? Jag kräks nästan, den luktar så j-a illa! Så nu har jag ingen aning om vad jag ska hitta på till middag. Åka till affären är inte aktuellt, ids inte... Axfood har i alla fall fått sig ett reklamationsmail. Det är andra gången på 2 månader jag skickar en reklamation på en produkt och jag tror faktiskt det är andra gången i mitt liv. Börjar bli bra på det här! Så är det när man är student, man blir lite snål ;) Men det är ju faktiskt inte mer än rätt!


Bloggar

Förutom Twitter så har bloggläsande blivit en av mina nya passioner (jag vet att jag är lite sent ute...). Det finns så sjukt många intressanta bloggar därute som handlar om allt mellan himmel och jord. Det kan vara lite klurigt att hitta roliga bloggar att följa men med alla tips på Twitter så har jag mer än nog. Förstår inte hur folk hinner med alla sociala medier och bloggar, jag skulle kunna sitta hela dagarna och bara läsa och begrunda. Det kanske är det mitt ex-jobb ska handla om? Då kan jag ju sitta vid datorn konstant i 3 veckors tid.
Hm, något att tänka på!

Twitters vara eller icke vara. Del 2

Jaha, det tog typ 2 dagar så var man fast i Twitters träsk. Som om det inte räckte med Facebook! Det är ju faktiskt riktigt roligt att se folks tips, uppdateringar och kommentarer. Visste du tex att den enda personen påven följer är Ashton Kutcher!? Då tyckte Ashton att han skulle följa påven, det tyckte inte påven som då blockerade honom. Kul!

Nu börjar det bli mycket att göra hos Superstars. Boken kommer på fredag och ska säljas på Leksands julmarknad i helgen.


Reklamdags

Är helt slut efter 1,5 timme i gymmet och bastun. Skönt men det är lite jobbigt att försöka få någonting gjort nu. Lina ska hjälpa mig så jag har ett uppslag till hur vi ska göra reklamfilmen på jumbotronen som jag kan visa upp imorgon. Den 2:a ska den visas så den måste vara klar tills dess. Är inte säker på att vi lyckas åstadkomma något ikväll dock...
Lina kom i söndags kväll och det har varit trevligt med sällskap ett par dagar, imorgon åker hon till Stockholm igen så då blir jag själv ytterligare en vecka. Nu stöter man ju på folk från skolan mest hela tiden, på gymmet, i affären och på bion så det finns ju folk att umgås med om man skulle vilja... Känner mig dock ganska osocial!


Jag behöver sol!

Känner mig lite piggare efter solkicken i lördags men jag vill ha mycket mer av den varan! Nu är det bara 5 veckor kvar tills jag åker till Trinidad & Tobago, det ska bli helt underbart! Nackdelen är att jag har 4 poängs studier som jag förmodligen inte hinner klart innan och risken finns att det kommer hänga över mig som ett mörkt moln. Tiden när jag väljer att ha semester på ska egentligen användas till pluggande.



Här ligger jag i hängmattan på Bora Bora

Twitters vara eller icke vara

För 8 månader sen fick jag för mig att jag skulle kolla in vad det där Twitter var för något. Jag fick inget som helst grepp om det och avslutade genast mitt konto.

Idag fick jag för mig att ge det en ny chans eftersom jag överallt, på bloggar och hemsidor, ser symbolen – följ oss på Twitter. Jag förstår mig fortfarande inte på det men den här gången ska jag ge det en chans. Kanske är det för att jag inte känner någon (vad jag vet) som håller på med Twitter som det känns lite trist och opersonligt?

Har du provat Twitter? Vad är vitsen...?


Bloggtips

För alla tjejer där ute (alltså ni 2 som följer min blogg) så vill jag tipsa om en blogg som jag har följt ett tag, nämligen Camilla Wagners Kvinnor & makt. Väldigt bra och tänkvärda inlägg men tyvärr uppdaterar hon mer sällan än jag gör... =)

Twilight - New Moon

Det var jag och 200 tonåringar på bion i Leksand idag (+ några från skolan...). Jag var ju bara tvungen att se andra filmen i Twilightserien. Kanske att den första filmen var bättre men den här gick inte av för hackor den heller. Jag har verkligen fastnat för både filmerna och böckerna och nu kan jag lyssna på New Moon på ljudbok också. Skönt att ha något att se fram emot =)
Men varför ses den som tonårsfilm, är jag onormal som tycker att det här är riktigt bra?



Det karismatiska paret Rob Pattinson och Kristen Stewart som har huvudrollerna i filmen

Första veckan avklarad

Nu är det bara 4 veckor kvar på praktiken... Jag märker att det kommer gå väldigt fort men det är kul. Den här veckan har jag varit och tittat i Kupolen där vi ska sälja boken, inhandlat en j-a massa julpapper och pratat med folk. Ser fram emot att nästa vecka (med hjälp) tillverka en reklamfilm som ska visas på jumbotronen i arenan och försöka få bokhandlar att köpa in kokboken. Bland annat... Det finns mycket att göra och jag trivs bra. Kul att träffa folk i Leksand också, på skolan kommer ju folk överallt ifrån utom just från Leksand. Det är ju bra att känna lite folk om jag ska bo kvar här när skolan är slut!

På Harrys

I lördags var det återträff med högstadieklassen på Harrys i Säffle. Under tiden på övervåningen hejade man på Torgny Melins i dansbandskampen och det skulle visst visas något därifrån i direktsändning också. Tur att man slapp undan det...
Det var i alla fall fantastiskt roligt att återse en massa människor som man inte träffat på år och dag. De flesta som jag verkligen ville träffa var där, dvs de som jag har känt sedan jag var mellan 5-10 år gammal.



Patrik, Henrik och jag



Anders, Maria och Erik

Klassåterträff

Det är återföreningarnas vecka den här veckan. Håller på att göra mig i ordning för kvällens klassåterträff! Det är 15 år sen jag gick ur högstadiet så det var hög tid att det blev en återträff tycker jag. De flesta har jag inte sett på typ 10 år och några har jag inte träffat på 15. Tyvärr är det ganska många som inte kommer men hela avgångsåret på de 2 högstadieskolorna i stan är inbjudna så det blir många bekanta ansikten ändå. Ska snart rusa iväg på en liten förfest hos Anders K. Det ska bli så roligt att återse alla!

Boendet i Leksand har precis ordnat sig också! Jag får lite billigare boende på campingen tack vare min handledare på LIF. Jag åker upp på måndag (var först meningen imorgon) så nu behöver jag inte ta det så lugnt ikväll. Tjohooooo, Säffle, here I come!

Kärt återseende

I onsdags så var hela familjen på en tur/retur resa till Upplands Väsby för att fira farmor som fyllde 100 år. Det var kul att träffa släkten med en massa kusiner som ag inte träffat sedan farfars begravning -97. Lite sjukt att vi kusiner knappt känner igen varann, Marie tog våra mailadresser och ska fixa en kusinträff någon gång. Hon är visst bra på att ta tag i saker så det kanske faktiskt blir av!



Farmor läser telegrammet hon fått av kungen och drottningen.



Här är kusinerna, 2 st fattas som inte var där. 3 st är iofs mina halvsyskon och inte kusiner och brorsan är med, nedre raden till vänster.


Ikväll ska jag, mamma och pappa gå på teater i Säffle. Det var 100 år sen jag var på teater så det ska bli väldigt trevligt!

Ny praktikplats

På måndag ska jag börja min praktik på Leksands IF. De håller på att ta fram en kokbok med hockeyspelarnas recept som ska marknadsföras och säljas. De behöver även hjälp att marknadsföra andra saker så det blir säkert roligt =) Enda problemet är att jag fortfarande inte har någonstans att bo...

Imorgon ska hela familjen åka till Upplands Väsby på 100-årsfirande. Det är farmor som uppnåt denna aktningsvärda ålder så då får man passa på att åka dit och träffa inte bara henne utan förmodligen hela släkten på pappas sida. Kul eftersom vi inte har någon kontakt med dem annars. Jobbigt att åka 80 mil på en dag och vara 5 pers i bilen. Har laddat mp3-spelaren med Twilight som ljudbok, det blir en bra uppvärmning inför premiären av andra filmen!

Ack Värmeland du sköna...

Nu befinner jag mig hos päronen i Värmland. Känns lite meningslöst men jag försöker fylla ut tiden med att plugga marknadsföring... Maggan har blivit tvättad idag också, man får ju passa på när det inte blåser nordanvindar och fingrarna fryser till is! Min kära bror har lagat henne lite, skönt med någon som är duktig på att meka med bilar =)
Jag är fortfarande förkyld så något tränande är det inte tal om, kanske lika bra med tanke på hur geggigt det är på vägarna här ute på landet. Gissa om de små liven på bilderna är skitiga när de kommer in...






Glada pizzabagare

Idag har det snöat övarallt, från Småland till Stockholm till Oslo. Här kom det några små flinor som man knappt såg om det var regn eller snö. Det räknas ju liksom inte. Alla undrar om det kommit snö här, det är ju trots allt Dalarna...!

Gårdagkvällen var riktigt trevlig. Vin, pizza och trevligt sällskap tillsamman med 2 cd-skivor 80-talsmusik i Wham-stil var det som bjöds. Idag åkte alla till sina hemstäder och nu ses vi inte förrän efter nyår. Jag håller på och packar ur stugan och drar till Värmland imorgon. Kommer försöka få boende och praktik till v.47 så nu är det 1,5 veckas ledighet som gäller.


Blä!

Idag vaknade jag med ont i halsen. Jättetrist! Som om inte det var nog så har jag nu ingen LIAplats (praktik) heller... Vi kan säga att den jag hade blev inställd. Kul med tanke på att liaperioden börjar på måndag =(
Hade sett fram emot att vara kvar i Siljansområdet men nu vet jag inte hur det blir. Jag måste flytta ur stugan senast på fredag.

Ikväll ska jag försöka att inte tänka på det eftersom klassen ska hem till Gordon och baka pizza i hans stenugn och dricka en massa smaskigt vin. Det blir i alla fall en rolig avslutning på terminen!

Stockholmshelg

I helgen har jag varit i Stockholm för att träffa Siv och Per-Espen från Moss (Norge...) samt några av våra gemensamma vänner från Stockholm. Som vanligt blev det livat första dagen, det är alltid väldigt roligt när man inte har setts på länge. Vi brukar gå in med inställningen att vi ska ta det lugnt på fredagen och avsluta kvällen någorlunda tidigt. Det blev inte så den här gången heller... Som vanligt straffade det mig med extrem trötthet och en mage som inte mådde så bra på lördagen. Jag är så sjukt otränad vad gäller alkohol och tål inte speciellt mycket. Det var hur som helst en mycket trevlig helg och det var skönt att komma hem till stugan i Leksand. Hoppas att den utlovade snön kommer snart!



Delar av gänget, bild från midsommar

RSS 2.0