Tulavippan

Idag var vi på en helt fantastisk loppis i Gagnef som heter Tulavippan. En jättelik lagerlokal som var fullproppad med fina saker (och skräp, men det hör ju till...), tur att man bor i en liten stuga så man inte har plats för en massa prylar! Annars hade det nog blivit en hel del shoppande... Dit ska jag ta alla som kommer hit på besök! =)

Julmarknad!

Jag vaknar och går upp, vad mysigt det ska bli med julmarknad! Tittar ut genom fönstret och...regn... Jag och Emma hade lovat att vi skulle stå i ett stånd 2 timmar och marknadsföra Peter Jöbacks julkonsert på fredag. Vi höll på att frysa ihjäl! Lite mysigt var det så klart ändå men vi trodde nog att marknaden skulle vara lite större, inte ett enda julklappsköp blev det.
Lina har besök av en kompis i helgen så ikväll blir det mat och lite mys hemma i stugan. Jag har ingen lust att gå utanför dörren mer idag!

?

Jag ser att det faktiskt har varit en del inne och kikat på bloggen de senaste dagarna. Min fråga till er är: Varför skriver ni inga små söta kommentarer till mig...???

Kallsupar och saltvatten i ögonen

Så fick man äntligen vara en helg i Stockholm! Snön yrde och efter 13 timmar på Stadion var tårna ganska kalla... Jag kunde visserligen gå in och värma mig emellanåt (och se till att det fanns kaffe till journalisterna) men det blev ändå väldigt många timmar utomhus, på pressläktaren för att kolla behörigheter.
När vi var klara lottades det ut 2 vinterjackor, ett par skidor och en surfresa till volontärerna. Gissa vem som kammade hem 1 veckas surfresa till Frankrike inkl. flyg, transfer, mat, boende, instruktör... Moi! Och det efter att under dagen ha varit lite kaxig och talat om för några i klassen att jag faktiskt brukar vinna saker ibland =) Så med största sannolikhet kommer jag lära mig att surfa i sommar.
På söndagen var det bara att jaga upp Emma (som bodde med mig i den lånade lägenheten, (tack Anna!)) ur sängen så vi skulle hinna gå lite på stan. Julskyltning och snöoväder... Mysigt! Det enda tråkiga var att jag inte fick träffa Anna men jag hoppas verkligen att hon tar sig hit nästa helg och myser tillsammans med mig på Leksands julmarknad!

Pressrummet...

...blir min position på Winterjam. Har ingen aning om vad det innebär men det låter ju inte alltför jobbigt...! I morgon bär det av till storstan, ska bli riktigt skönt faktiskt. Trodde aldrig jag skulle sakna storstan men det gör jag ibland, lite i alla fall.
Nästa helg är det Leksands julmarknad, det blir kanon för då är ytterligare ett projekt avklarat och avslutat. Vi har haft lektioner hela dagen och resten av tiden har jag suttit i projektmöten, inklusive lunch. Jag och Lina blev precis klara med vårt mässmöte. Tv:n har inte varit på på hela kvällen, tror det är typ andra gången sen jag flyttade hit.

Fullspäckat...

...schema är vad vi har just nu. Idag var det lektioner mellan 09:00-18:00. Kul men man blir lite seg när vädret är som det är. Det kom lite snöblask idag igen som har frusit till och gjort att det är snorhalt på vägen. Har rensat kyl och frys så imorgon måste jag nog till affären oavsett väder. Om jag inte vill käka nudlar förstås. Räddningen för varje student...
Vi har fått en uppgift att försöka komma med i medierna, tidningsartikel, tv... Med en story som handlar om oss själva, något vi gjort eller upplevt. Mitt mål är rikstäckande =) Fortsättning följer...
Ser fram emot att få komma till Stockholm i helgen. Vi är några i klassen som ska vara volontärer på ett event som heter Winterjam, en snowboard- och skidtävling på Stadion. Hoppas det inte blir -10 grader på lördag!

Företagare för en dag...

...ska vi vara imorgon. Alla ettor jobbar i grupper om 3 och har fått några timmar på oss idag att komma på en affärsidé att tjäna pengar på mellan 10-14 imorgon. Ska bli intressant... Vi har kontaktat Köpmannaföreningen i Rättvik och ska göra Mystery Shop (undersöka kundbemötande) i ett par butiker där. Senast jag hörde hade vi 2 butiker á 500kr st och efter vad jag har hört så kommer vi i alla fall inte komma sist. Lite tight med bara 2 dagar på sig!

Trött

När vi var på Clas Ohlson i fredags köpte jag en ljusslinga till stugan, hade tänkt vänta lite med att sätta upp den men är det party så är det. Här är bildbeviset på att vi var först! Vi är övertygade om att vi har startat en trend, redan idag så kom det upp en blå slinga på stuga 16.



Gårdagen var väldigt trevlig, bra musikal och äkta vuxenparty med både mat och riktiga drinkar (annars brukar festerna här gå ut på att man tar med egen dricka och en chipspåse, sen blir alla apkalas). Vi kom inte i säng förrän kl. 4 så idag har jag tittat på tv hela dan...

   PARTYPINGLOR - Lina och Erica

Jag och Lina har äntligen lyckats sätta oss och prata om inredningsmässan vi har bestämt oss för att anordna nästa år. Man börjar inse hur otroligt mycket jobb det kommer att innebära men det är ju alltid kul med utmaningar.

Fame

Ikväll ska vi till Djurås och kolla på Fame. Samling i vår stuga för lite mat först och efter föreställningen ska vi tillbaka hit för att dricka drinkar =) Börjar bli dags att tömma spritförrådet, det tar upp så mycket plats...
Jag och Lina var till Kupolen igår kväll, blev lite besviken eftersom jag trodde det skulle vara fler roliga butiker än det var. Festtoppen är fixad i alla fall och det var ju egentligen det som var målet!

Vajande palmer

Det verkar som om min praktik kanske trots allt kommer se ut som på bilden jag lade ut för ett tag sen... Jag har mejlat lite med ett företag på Filippinerna (ägt av en amerikan) www.ecofirstadventure.com . Inget är klart men han är intresserad av att få en praktikant att hjälpa till med marknadsföring mot Skandinavien, vara med på mässor, fixa marknadsföringsmaterial gentemot Indonesien m.m. Förstår bara inte hur mycket han tror att man hinner med på 5 veckor... Vi får se, håll tummarna!


Frigörande dans...?

Den enda "lektion" jag har idag är ikväll och det som står på schemat är frigörande dans. Kommer helt klart bli intressant, 80 pers som flummar omkring i ett stort rum... Annars är det julmarknadsplanering och presentationen på engelskan som jag jobbar med. Dessvärre är det mycket roligare att surfa runt på nätet.
Snön håller nu på att töa bort, det har varit jättefint i helgen med någon minusgrad, solsken och gnistrande snö. De säger att den tredje omgången med snö som kommer ligger kvar. Frågan är om den första gången räknas, det var ju så lite...?

RSS 2.0